Sunday Nov 27, 2022

24. Michaela Ahlberg - från risk till ansvar!

Varmt välkomna till podden "Styrelsesnack med Malin & Petra". Podden som handlar om styrelsearbete och bolagsstyrning. Vi som kör podden heter Malin Persson och Petra Palmgren Lindwall och arbetar professionellt som styrelsearbetare. 

I det här avsnittet har vi bjudit in härliga Michaela Ahlberg som pratar om etik, regelefterlevnad, kultur och att förflytta risk till ansvar. Michaela har arbetat med dessa frågor i bolag såsom Nobel Biocare, Nokia, Volvo Car Group, Telia och Getinge. Michaela har också skrivit boken "The Grey Zone" tillsammans med Anna Romberg. 

Michaela berättar om det unga yrket att just arbeta med etik och regelefterlevnad i det svenska näringslivet. Hur kom det sig att hon intresserade sig för dessa frågor och hon ger exempel på kända situationer i Telia, Swedbank och Karolinska. Hon ger oss en inblick i metodologin att arbeta med detta området och hur risk innebär ett ansvar för var och en av oss. 

Då det handlar om vad man gör i ett bolag så är det ju bolagets kultur. Vilken kultur man har är helt avgörande för den etiska kompassen och därmed regelefterlevnad. Vi pratar om hur man kan se på korruption där vi i Sverige kanske inte tänker på att det är annat än att med en påse pengar förskansar sig fördelar i en affärssituation. 

Ett intressant och ögonöppnande avsnitt som är väl värt att lyssna till för dig som arbetar i bolagsstyrelser. 

Trevligt lyssnande önskar Malin & Petra

Comments (0)

To leave or reply to comments, please download free Podbean or

No Comments

Copyright 2021 All rights reserved.

Podcast Powered By Podbean

Version: 20240320