Monday Oct 03, 2022

20. Klementina Österberg - om bolagsstyrning i tidiga skeden

Varmt välkomna till podden "Styrelsesnack med Malin & Petra". Podden som handlar om styrelsearbete och bolagsstyrning. Vi som kör podden heter Malin Persson och Petra Palmgren Lindwall och arbetar professionellt som styrelsearbetare. 

I det här avsnittet har vi bjudit in Klementina Österberg som under många år varit en del av inkubatorscenen i Sverige och arbetat med finansiering och tillväxt i tidiga skeden. Klementina är VD för GU Ventures i Göteborg. 

Vi pratar om hur man ska tänka med bolagsstyrningen i tidigt skede, vad är det som möjliggör och vad är det som hindrar. Under alla sina år i inbukatorbranschen, vad tar Klementina med sig när hon är styrelseledamot eller ordförande? Förväntar sig olika ägare olika saker när det kommer till styrningen av ett bolag i tidigt skede och under resans gång. Klementina berättar om ägardirektiv, styrelsens sammansättning, relation mellan styrelsen och VD och annat som är viktigt för att få det att blir så effektfullt som möjligt längs med bolagets tillväxtresa. 

Du har en välfylld timma att lyssna in i vårt samtal - trevligt lyssnande önskar Malin & Petra

Comments (0)

To leave or reply to comments, please download free Podbean or

No Comments

Copyright 2021 All rights reserved.

Podcast Powered By Podbean

Version: 20240320