Sunday Dec 31, 2023

43. Annika Elfström - transformationens tid!

Varmt välkomna till podden "Styrelsesnack". Podden som handlar om styrelsearbete och bolagsstyrning. Jag som är värd för podden heter Petra Palmgren Lindwall och arbetar professionellt som styrelsearbetare och styrelseutbildare.  

I det här har jag bjudit in Annika Elfström som idag är CIO på Lindex för att lyssna in om Annikas erfarenheter av att under lång tid arbetat med digital transformation på bland annat Framfab och Stena men också den transformation som Lindex går igenom just nu. 

Det finns sällan ett garanterat recept för framgångsrik förändring men det finns många erfarenheter och mönster som vi kan ta med oss när vi ska arbeta med framtidens affärsmodeller. Annika nämner att transformationen sker i tre dimensioner som behöver hänga samman; den digitala, den kulturella och den affärsmässiga. 

Vi pratar om vikten att arbeta både utforskande (framtidens affär) och exploaterande (nuvarande affär) och att det inte handlar om antingen eller utan vikten av både och. Vi pratar om svårigheten att gå från det utforskande stadiet till en skalbar affär. 

Detta och mycket mer samtalar jag om med Annika och vi hoppas att samtalet ger energi och perspektiv till dig som lyssnare. 

Trevligt lyssnande önskar Petra

Comments (0)

To leave or reply to comments, please download free Podbean or

No Comments

Copyright 2021 All rights reserved.

Podcast Powered By Podbean

Version: 20240320